jypling 2019

JYPLING er en musikkonkurranse for ungdom mellom 15 og 25 år, der unge artister kan vinne singelkontrakt med Universal Music og scenetid på Idyllfestivalen!

Unge artister kan sende inn sin musikk til JYPLING innen 16. Mars 2019, og bli valgt ut til å gå videre til en JYPLING-finale på St.Croix-huset i Fredrikstad 6. April 2019. Man kan også melde seg på sitt lokale UKM-arrangement, og bli valgt ut som finalist til JYPLING-finalen, i tillegg til muligheten for å gå videre til den regionale UKM-festivalen i Østfold. Musikken som sendes inn må være egen produsert og kan ikke være lansert tidligere (ikke publisert).

"GULLBILLETT"

Alle ungdommer som melder seg på UKM vil vurderes for en «gullbillett» av det lokale fagpanelet, og dermed få en unik mulighet til å gå direkte til Jypling-finalen på St. Croix-huset.

 • Er du mellom 15 og 25 år?
 • Produserer du egen musikk?
  Meld deg på UKM i ditt område, så kan det være du som vinner gullbilletten til Jypling-finalen og ende med scene tid på Østfolds største festival, IDYLL Festivalen.

Kravene for å delta i denne konkurransen er at opptreden MÅ være laget og skrevet av deltageren selv. Låten kan IKKE være utgitt på noen som helst plattform, grunnet hovedpremien; singelkontrakt med Universal Music.

 1. plass vinner singelkontrakt med Universal Music og scenetid på IDYLL Festivalen.
 2. plass vinner scenetid på IDYLL Festivalen
 3. plass utviklingsprisI år er det en ytterligere premie, en deltager vinner en utviklingspris. Utviklingsprisen gir vinneren studiotid og produsering – verdi kr 50.000,-

 • UKM´s ansvar er kun frem til scenetid og festivaldag.
 • Idyll`s ansvar er fra oppstart av prosjekt og frem til konsert er fremført.
 • Ingen av overstående er ansvarlig for utgivelser, artist kontrakter etc, dette er artistens ansvar.
 • Universal Music og Sky vil være avtaleansvarlig for singelkontrakt og eventuelle videre samarbeid.

For de artister som vinner scenetid vil få tildelt tid på scene 2, og vil være første artist ut Fredag 21 og Lørdag 22. Juni 2019.

Vinnere av scenetid vil bli fulgt opp av UKM Fredrikstad under festivalen.

Vinner forplikter seg også til å komme til avtalte lydprøver før festivalen starter, samt forhold seg til de regler Idyll festivalen, UKM og St. Croix-Huset har satt.

mELD DEG PÅ

i ditt lokale UKM sted eller sende video eller lydfil med din opptreden og begrunnelse på hvorfor vi skal velge deg, til 

FREDRIKSTAD

St. Croix Huset // FRIST 13. JAN

HVALER

 Kjeller’n – Hvaler Fritidsklubb // FRIST 28. FEB

HALDEN

Brygga Kultursal // FRIST 28. FEB

SARPSBORG

Sarpsborg Scene // FRIST 17. MAR

RAKKESTAD

Rakkestad Kulturhus // FRIST 6. FEB

MOSS

Skarmyra Allaktivitetshus // FRIST 04. MAR

marker

Marker Rådhus // FRIST 1. MAR

HOBØL

Askim ungdomsskole// FRIST 31.jJAN

RYGGE

Skarmyra Allaktivitetshus // FRIST 04. MAR

RÅDE

Råde Allaktivitetshus-ungdomsklubben // FRIST 21. FEB

SKIPTVEDT

Aulaen Kirkelund skole // FRIST 18. FEB

SPYDEBERG

Fjellheim// FRIST 27. JAN

TRØGSTAD

Aulaen på Skjønhaug barneskole // FRIST 8. MAR

VÅLER

Skarmyra Allaktivitetshus // FRIST 04. MAR

askim

Askim ungdomsskole// FRIST 31.jJAN

aremark

Brygga Kultursal // FRIST 28. FEB

eidsberg

Ungdommens kulturhus // FRIST 23. FEB

Om Østfold kulturutvikling og UKM Østfold

og er en arena der ungdom kan møtes, skape noe, og utvikle seg innenfor kunst og kultur. UKM er en nasjonal ordning, med regionale og kommunale kontaktflater, som legger til rette for ungdoms skaperkraft, lidenskap og egenutrykk.

I UKM Østfold kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. Hos oss er alle kulturelle uttrykk velkomne; enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans. UKM er bygget opp på en sånn måte at du kan delta på en lokal arena og vise frem det du kan, og en fagjury velger ut noen fra hvert lokallag som møtes til UKM-festivalen i Østfold. I 2019 holdes UKM-festivalen Østfold i Moss, som en del av ungdomsfestivalen Ufest 2019.

Fra den regionale UKM-festivalen går noen videre til den nasjonale UKM-festivalen i juni 2019.

Meld deg på din lokale UKM! Da kan du plukkes direkte ut til finalen i JYPLING og / eller gå videre til den regionale UKM-festivalen i Østfold. Her kan du få muligheten til å drive med det som interesserer deg. Hos oss kan du være den du vil!

Østfold kulturutvikling er et kraftsenter for kultur i Østfold. Vi formidler dans, drama, scenekunst, foredrag, stunts, events, musikk og kunst i offentlig rom. Østfold kulturutviklings hovedoppgaver ligger innenfor produksjon, utvikling og formidling av kunst og kultur i fylket vårt, og arbeidet med UKM Østfold og ungdomsfestivalen Ufest er en av våre viktige arbeidsoppgaver.

Vi er en virksomhet i Østfold fylkeskommune, lokalisert på Værste i Fredrikstad. Hos oss jobber det 30 høyt kompetente ansatte fordelt på fire fagavdelinger: Scenekunst, Den kulturelle skolesekken, Fylkesbiblioteket og Ung kultur.